Home

Yoshina Davelaar ~ Fotografe & Creatieve Vorming

Login

Bookmark and Share  

Monoprinten met foto's

‚ÄčMonoprinten

Zaterdag 8 oktober 2016 van 10.00 - 15.00 uur
Kosten: € 45,-- inclusief materiaal, lunch en drinken
Docenten: Yoshina Davelaar en Marianne Dijkstra
Lokatie: ateliercomplex het Hoofdkantoor in Haarlem


Monoprint is een druk / schildertechniek waarbij met olieverf geschilderd wordt op een plaat. De voorstelling op de plaat wordt afgedrukt op papier met behulp van een etspers. Je krijgt aparte effecten die je normaliter niet krijgt als je direct op papier schildert. Het is steeds een verrassing wat er op het papier verschijnt.

Een andere techniek van het monoprinten is om met sjablonen, rasters, bladeren, bloemen, etc. te werken. Ook hierbij krijg je hele unieke afdrukken.
 
Voor een ieder die houvast wil hebben is het een leuke techniek om met behulp van een foto een prent te maken in vrije expressie. Je hebt dan een foto nodig waar op de voorgrond een groot object (zoals een portret, mens, dier of voorwerp) te zien is en met een neutrale achtergrond. De verschillende manieren om met een foto te werken in monoprint wordt binnen de workshop behandeld. Mocht je graag willen monoprinten aan de hand van een foto: mail ruim van te voren je foto naar hoofdkantoorworkshops@outlook.com, zodat je foto kan worden uitgeprint op A3 formaat.

De workshop wordt gegegeven in het Grafisch Atelier, welke gevestigd is in ateliercomplex Het Hoofdkantoor in Haarlem.
 

Aanmelden via telefoonnummer  06 21694351 of door te mailen naar 

yoshina(_AT_)xs4all.nl?subject=Nachtfotografie%2025%20oktober